2018. június 06. 

PÁCIN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

BEFEJEZŐDÖTT PÁCIN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA CÍMŰ PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA

Pácin Község Önkormányzata 2016. szeptember 30-án támogatási kérelmet nyújtott be a KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez c. felhívásra. A kérelmet 2016. november 23-án jóváhagyta a Miniszterelnökség, így 6.000.000 Ft támogatással megtörtént az ASP rendszerhez való csatlakozás.

A projekt végrehajtása során a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentése és a minőségi színvonal emelése érdekében megtörtént az informatikai rendszer fejlesztése és az elektronikus ügyintézés kiépítése.

Az önkormányzati ASP rendszerben az alábbi szakrendszerek kerültek bevezetésre: iratkezelő rendszer, elektronikus ügyintézési portál rendszer, gazdálkodási rendszer, ingatlan vagyonkataszer rendszer, önkormányzati adórendszer, ipar+ és kereskedelmi rendszer, hagyatéki leltár rendszer.

Az ASP központhoz történő csatlakozáshoz a pályázat keretein belül 8 db munkaállomást monitorral, 2 db laptopot, 10 db kártyaolvasót és 2 db multifunkcionális nyomtatót vásárolt az önkormányzat. A pályázat megvalósítása során megtörtént az Informatikai biztonsági szabályzat átdolgozása és az Iratkezelési szabályzatnak az ASP működési rendjéhez való igazítása. A pályázó elvégezte az adattisztítást külső szolgáltató közreműködésével, a rendszer-testreszabást, a paraméterezést, a jogosultságok beállítását. Az adatmigráció keretében az ASP szolgáltató által meghatározott módszertan alapján elvégezte az adatok betöltését az informatikai rendszerbe. A tesztelés élesítés tevékenység körében szolgáltató bevonásával ellenőrizték a szolgáltatások működését, valamint az átadott adatokat. A pályázati forrásból a hivatal valamennyi köztisztviselője részt vett a szükséges oktatásokon. Az oktatásokon való részvétel utazási költségét az önkormányzat a pályázat költségvetésének terhére számolta el.

Az ASP szolgáltatás technológiailag és gazdaságilag is kedvező megoldást jelent a településnek, közigazgatási feladatait széles körben támogatja és integrált alkalmazásokhoz is hozzáfér a beruházás során.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve: Pácin Község Önkormányzata

A projekt címe: PÁCIN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA

A szerződött támogatás összege: 6.000.000 Ft

A támogatás mértéke: 100 % 

A projekt befejezésének dátuma: 2018. június 30.

A projekt azonosító száma: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00286

 

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...