Önkormányzatunk a Óvoda villamos energia fogyasztását kívánjuk, részben/egészben kiváltani megújuló energia felhasználásával. Az Európai Unió által kiírt KEOP-4.10.1/N/14 támogatás megpályázása után támogatásban részesültünk.

Pályázat címe: Középületek villamos fogyasztásának részbeni kiváltása Pácinban

Pályázat kódszáma: KEOP-4.10.0/N/14-2014-0041

Támogatás összege: 23.092.525 Ft

Információk

A Bárókert Óvoda középület villamos energia fogyasztását teljes egészében kiváltottuk megújuló energiával. Az Óvoda tetejére 33 kWp teljesítményű háztartási méretű kiserőművet szereltek fel. Ez a kiserőmű évi viszonylatban fedezi a középület elektromos áram felhasználását. A HMKE több tonna széndioxiddal csökkenti a széndioxid kibocsátás nagyságát, valamint csökkenti a község ökológiai lábnyomát.

 

     

 

A Projektről:

A beruházás fő célja a meglévő villamos energia igényének teljes kiváltása volt, fotovoltaikus rendszer telepítésével. A Rendszer szinkronüzemben dolgozik a 0,4 kV-os kisfeszültségű nyilvános elektromos hálózattal, de kizárólag a saját energiaellátás részbeni biztosítására szolgál.

 

 

A Napelemről:

Típusa: AXIplus SE AC-250P/156-60S

A kiforrott gyártási technológia biztosítja a modulok tartós teljesítményét és hosszú élettartamát. A szigorú minőségi ellenőrzés és az üzemi tesztelések következtében a termék a kereskedelemben kapható, kiváló minőségű színvonalat képviseli. A napelem modulokban alacsony vastartalmú, a külső környezetnek ellenálló, speciális edzett üveg van. Ezt a technológiát alkalmazva a gyártás folyamán, sikerült elérni, hogy a napsugárzás a legkisebb veszteséggel hatoljon át az üvegen. A napelemek DC oldali villamos csatlakozása az invererhez 2x4 mm2 keresztmetszetű, az időjárási viszonyoknak ellenálló szolár vezetékkel legyen szerelve. Típusa és méretezése lehetővé tegye a vezetési veszteségek minimalizálását.

Az alkalmazandó inverter típusa:

  • SolarEdge SE16K

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...