1. október 09.

 

PÁCIN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ELKEZDŐDÖTT PÁCIN KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPFEJLESZTÉSE

 

Pácin Község Önkormányzata 2016. május 7-én támogatási kérelmet nyújtott be a Vidékfejlesztési Program Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése című, VP-6-7.4.1.1-16 kódszámú felhívásra. A kérelmet 2017. július 18-án jóváhagyta a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, így 95%-os támogatottság mellett 42.658.779Ft EMVA forrásból származó támogatással megkezdődött a beruházás megvalósítása.

 

A projektnek köszönhetően a Község két jelentős forgalmat lebonyolító épülete a Községháza, valamint a Kultúrház újul meg. A két épület megjelenésének javításán kívül az intézmények energetikai korszerűsítését is biztosítani kívánja az Önkormányzat megújuló energia hasznosításával kombinálva.

 

A fejlesztés célja a település 2 jelentős közforgalmat ellátó és a település megjelenésében jelentős szerepet játszó épületének felújítása, energetikai korszerűsítése. Az épületek a településképet jelentősen meghatározzák központi fekvésük miatt. A beruházás célja e központi épületek korszerűsítése által az Önkormányzat működési költségeinek csökkentése, a dolgozók, az ügyfelek és a településre látogatók számára vonzó településkép, munkakörnyezet biztosítása. A további állagromlásból adódó jelentős beruházási költségek elkerülése.A közszolgáltatások színvonalának növelése, mellyel az Önkormányzat multiplikatív módon kíván hozzájárulni a vonzó településkép kialakításához, a településhez való kötődés megerősítéséhez, ezáltal az elvándorlás csökkentéséhez.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

Kedvezményezett neve: Pácin Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése, VP-6-7.4.1.1-16

A projekt címe: Pácin Község településfejlesztése

A szerződött támogatás összege: 42.658.779 Ft

A támogatás mértéke: 95 %

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2018. december 31. 

A projektazonosító: 1775331032

 

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...