2019. június 2-án lezajlott immár hetedszer a Bodrogköz házi kerékpárversenye, amelynek egyre nagyobb a híre Magyarországon és Szlovákiában. A sok segítőnek köszönhetően végre minimális hibákkal sikerült lebonyolítani a rendezvényt.

Szeretném megköszönni a sok segítséget a teljesség igénye nélkül:

 

 - Dr. Hegedűs Csabának, a Sportos És Egészséges Zemplénért Egyesület elnökének,
- Zsuzsa Gégény- nek, Pácin Polgármesterének,
- Vass József és családjának, a verseny szervezésében és az egész napi munkáért,
- Varga Norbert -nak, a verseny szervezésében, az időmérésben és az egész napi munkáért,
- Piroska Krisztina- nak a verseny előkészítéséért és mint páromnak, a türelméért,
- Solymosi János- nak és csapatának, a verseny biztosításáért
- Mihály Fodor- nak, az egész napi munkáért
- Emília Livják- nak,
- a Mágocsy Kastély munkatársainak,
- Szabó Attilának, az orvosi segítségért

Rengeteg munka van egy ilyen verseny lebonyolításában. Korábban eldöntöttük, hogy idén egy távot indítunk, hogy a biztosításában, orvosi szolgálatban ne két távot kelljen felügyelni. A héten bejártuk, felfestettük, kitábláztuk a verseny útvonalát, a versenybírók itinert készítettek.

 Elkészítettük, és egész héten teszteltük a KKB Raceresult időmérő rendszerének programját, működését. Egy profi csapatta álltunk fel reggel a regisztációhoz, hogy minél hamarabb átvegyék a versenyzők a rajtszámot, chipet.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően nagyon erős mezőny gyűlt össze, Budapestről, Denbrecenből, Nyíregyházáról, Kisvárdáról, Miskolcról, Kassáról és Szlovákia több településéről érkeztek versenyzők. Már a verseny elején iszonyú tempót diktált az élmezőny, Pácin és Karcsa között közel 50 km/h sebességgel tekertek, Sátoraljaújhelybe pedig mindössze 30 perc alatt beértek. Jó döntésnek bizonyult a pályába belerakni a Cékei dombot, amely szétszakította a mezőnyt, és komoly üldözőverseny alault ki a szökevények és két üldözőboly között. A futamot 3 zsűri autóval és 1 csapatkocsival valamint egy orvosi autóval kísértük. A szökevény boly Szomotornál vasúti sorompót kapott, amelyet a versenybírók profi módon kezeltek, az üldözö bolyokat is megállították abban a pillanatban.

 Nagyszerű küzdelemben végül az NYKSE versenyzője, Hrenkó Norbert lett az abszolút győztes, emellett a Vinibike a Kassai ProSport, a DKSI, az MRCC és a KKB versenyzői is felálhattak a dobogóra.

A verseny után a Pácini őnkormáynzatnak köszönhetően egy finom ebédet is kaptak a résztvevők.

 Apropó dobogó, próbáltuk minél jobban motiválni a versenyzőket, 8 férfi és 4 női korcsoportot értékeltünk, mindeny dobogós serleget és érmet kapott elismerésül, az abszolút győztes pedig egy gyönyörű kupát, amelyet egy évig megőrizhet.

Egy nagyobb hiba csúszott az értékelésbe, Balázs Bajzáth nem állhatott fel a dobogóra egy elírás miatt. Bár utána azonnal korrigáltunk és megkapta a serleget, érmet, de a legfontosabb, a fénykép a dobogón elmaradt. Tőle ezúton is elnézést kérünk, jóvá fogjuk tenni hibánkat.
Reméljük mindenki jó érezte magát, jövőre ismét találkozuk!

Kállai Krisztián

 

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...