Egy napig viselhette a bringafőváros címet a bodrogközi Pácin: soha ennyi kerékpáros nem színesítette még a települést, ahol június ötödikén vasárnap az idén is megrendezték a Mágócsy Kerékpáros Teljesítménytúrát a Sportos, Egészséges Zemplénért Egyesületnek köszönhetően.

Ezen a versenyen már több mint százan vettek részt, a kerekezők Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyéből érkeztek, főleg egyesületek színeiben, baráti társaságok tagjaiként, de sokan elindultak a szomszédos szlovákiai településekről is, így adva nemzetközi jelleget a nemes versengésnek.
A versenyzőket és a szervezőket Gégény Zsuzsanna, Pácin polgármestere azzal köszöntötte, hogy irigyli és tiszteli a kerékpárosokat, mert egészség- és környezettudatosak, a benzingőzmentes tiszta levegő hívei. Dr. Hegedűs Csaba, egykori birkózó olimpiai bajnok a Sportos, Egészséges Zemplénért Egyesület elnökeként buzdított jó versenyzésre, majd a elindította a Mágócsy kastély előtt felsorakozott résztvevők versenyét, akik a Pácin- Sátoraljaújhely- Pálháza-Pácin közötti 78.5 km-es és a Pácin-Sátoraljaújhely-Nagykövesd-Pácin közötti 42 km-es táv között választhattak.
A térség egyik újszerű kerékpáros eseménye, a Bringára fel! célja, hogy népszerűsítse a magyar-szlovák határ mellett fekvő Pácin reneszánsz látványosságát, a Mágócsy kastélyt és minél több turistának felhívja a figyelmét a Bodrogköz természeti szépségeire. Az idén először a gyerekek is bekapcsolódhattak a programba, nekik a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság munkatársai közlekedési ügyességi vetélkedőt szerveztek és baleset-megelőzési előadást tartottak. A Vöröskereszt Sátoraljaújhelyi Szervezete az elsősegély nyújtást mutatta be az érdeklődőknek.
Jövőre még több programmal és remélhetően még nagyobb versenyzői létszámmal szeretnénk megünnepelni a Mágócsy Kerékpáros Teljesítménytúra ötödik születésnapját.

     
 

 

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...