Pezsgés, élvezetes programok, jó hangulat, kellemes légkör, érdeklődők a közelből és a távolból- és még sorolhatnánk, miként lehetne utólag jellemezni a július 9-én és 10-én megrendezett XIX. Bodrogközi Napokat, a kistérség magyar és szlovák településeinek hagyományos kulturális fesztiválját. Igaz, fél órával előtte monszuneső öntözte a gyülekező közönséget és a fellépőket, de végül is az égiek úgy gondolták, hogy a XIX. Bodrogközi Napokra is ki kell sütnie a napnak.  

  Az ünnepélyes megnyitón Gégény Zsuzsanna, Pácin polgármestere is e kis térség nagy közösségéről beszélt, miként dr. Hörcsik Richárd is az itteniek összefogását emlegette. – Soha nem fogom elfelejteni azt, hogy a tavalyi Bodrogközi Napokon éppen itt, Pácinban elhelyezték az időkapszulát, az összefogás jelképét – mondta Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője, aki 2017-re, a XX. Bodrogközi Napokból egy, magyar-szlovák közreműködéssel létrehozandó nagyszabású bodrogközi fesztivált ígért. Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke ugyancsak a magyar-szlovák határon élők együttdolgozását hangsúlyozta a hagyományok megőrzésében.

  A XIX. Bodrogközi Napok programja is ezt az összedolgozást tükrözte, szép és emlékezetes műsort hoztak Nagytárkányból, Borsiból, Cigándról, Tiszakarádról, Karcsáról, Bodroghalomról, Sátoraljaújhelyről és persze, a házigazdák is kitettek magukért a Pácini Idősek Klubja énekkarának, a Pácini Bárókert Óvoda gyermekcsoportjának, a Pácini Általános Iskola tanulóinak és felkészítő pedagógusaiknak, valamint Makranczi Judit és Kovács Brigitta énekeseknek köszönhetően. A miskolci Fortuna Táncstúdió látványos divatshow-val rukkolt elő, a Garagulya Gólyalábas Kompánia megismételte tavalyai sikerét, a Holdviola együttes koncertje pedig szépséget sugárzott. A hagyományos tűzijátékot nem hagyományos retródiszkó követte dj. Robertóval, a karcsai hangulatgazdával, aki két és fél órán keresztül igazi utcabált vezényelt a táncparketté változott rendezvénytéri kavicsszőnyegen.

  Mindeközben benépesült a gasztroutca, folyamatosan üzemelt a dodzsem, az ugrlóvár, a körhinta, a két kis póniló alig győzte gyerekzsokékkal, sokan voltak kíváncsiak a kosárfonóra, és alig lehetett üres helyet találni a gyerekeket váró Játszóházban, ahol a sárospataki Újbástya Egyesület munkatársai kínáltak hasznos és értékes programokat. Önmagáért beszélt: a közönség szemmel láthatóan jól érezte magát, a fellépő amatőr csoportok is sok tapsot zsebelhettek be.

  A rendezvénysorozat második napján Ökomenikus istentiszteletre került sor a Rendezvénytéren Matyti Péter atya és Czinke Sándor tiszteletes úr, valamint a csodálatosan éneklő felvidéki Emmánuel Együttes közreműködésével.

  A Bodrogközi Napok hagyományos programja volt a IV. Barati Attila Emléktorna, melyen három futballcsapat vett részt. Az emléktorna végeredménye:  1.Pácin (gratulálunk a nyertes csapatnak)   2.Cigánd II.    3. Nagykövesd

                       Bízunk abban, hogy a jelenlévők kellemes élményekkel térhettek haza. Jöhet a huszadik...

       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

 

       
       
     
       
       
       
       
       

 

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...