A Korhatár Kiadó Kft. és a Stonehenge Bankház közös kiadásában megjelenő Életem Receptje című szenior életmód magazin legújabb számában négy oldalas írás jelent meg Séra Sándorné Cinke Jolánka néniről.

A négyoldalas összeállítás A természet pácini patikusa címmel mutatja be a községünkben élő, nyolcvannyolc éves Jolánka nénit, aki arról is mesél, hogyan kezdett el foglalkozni a gyógynövényekkel  és miként sajátította el azokat az ismereteket, melyek segítségével a természet patikáját a különböző betegségek gyógyításának szolgálatába tudta állítani.
A róla szóló cikkben részletesen elmondja, hogyan termeszti a különböző gyógynövényeket, miként készít belőlük teát, olajat. A cikk szerzője által „pácini füvesasszonynak” nevezett Jolánka néni megemlíti, hogy mindent, amit elkészít, vagy másoknak is ajánl, azt maga is kipróbálta már. Szó esik a csalántea, a citromfű, a zsálya, a diólevél és a többi növény hasznáról is.
Az írás végén pedig megjegyzi, hogy nem is emlékszik rá, mikor járt utoljára orvosnál. Egyetlen éjszakát nem töltött még kórházban, azt viszont sajnálkozva tette hozzá, hogy néha el kell mennie a gyógyszertárba, mert van, a mire ő sem talál gyógyírt a természetben.
A Jolánka néniről szóló cikkhez a fényképeket az ugyancsak pácini Séra Bianka készítette.

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...