Olyannyira közönségsikeresnek mondható a július második hétvégéjén Pácinban megrendezett XX. Bodrogközi Napok,hogy még a kétszeri kiadós eső sem vette el a látogatók kedvét attól, hogy végignézzék a Rendezvénytér színpadán felvonultatott sokszínű kulturális és szórakoztató programot. Délelőtt a Mágocsy kastélyban konferenciát rendeztünk a reformáció születésének 500. évfordulója alkalmából, melyen két élményszerű előadást hallhattunk a Mágocsyak és a reformáció, illetve a Bodrogköz és a reformáció kapcsolatáról.

 

Az ünnepélyes megnyitóra már a Rendezvénytéren került sor, ahol kora délutántól éjfélig tizenöt zenés, táncos, mulatós és folkműsornak tapsolhatott a közönség. A Bodrogköz egyik legnagyobb kulturális fesztiválja az idén is a térség magyar és szlovák településeinek, lakóinak összetartozásáról szólt. Az esemény hagyományainak megfelelően ezért is mutatkoztak meg a környékről változatos és amatőr művészeti csoportok színvonalas produkciói. Köztük volt a fesztivál rangjához méltó nyitóelőadásként Pácini Bárókert Óvoda gyermekcsoportjának, a Pácini Általános Iskola tanulóinak és az Idősek Klubja énekkarának műsora. A XX. Bodrogközi Napok ezúttal sem nélkülözték a gasztronómiát, a gyerekeknek szóló mutatványosokat, a kastély udvarán felvonuló kézműves termékeket kínáló kirakodóvásárt.

 

A fesztivál másnapja ökomenikus istentisztelettel kezdődött, melyet még ünnepélyesebbé tett az örösi énekegyüttes fellépése, valamint Dakos Zoltánné és Bodnár Zoltánné szavalata. És ahogyan az eddigi  Bodrogközi Napokon, ezúttal is a Barati Attila Emléktorna Határtalanul elnevezésű futballtornával zárult a rendezvénysorozat, amelyet az idén is – természetesen – a pácini csapat nyert.

 

         
         
         
         
         
         
         
         
         

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...