Advent harmadik vasárnapján újabb gyertyát gyújtottunk meg közösen, melynek alkalmával a község karácsonyfáját is feldíszítettük.

Gégény Zsuzsanna polgármester ünnepi beszédében arról is beszélt, hogy a harmadik, a rózsaszín gyertya az örömet jelképezi. " A közelgő karácsonyra való együttes készülődésének őszinte örömét jelenti otthon, a családban és itt, a nagyobb közösségünkben" – mondta. - És miközben feldíszítjük ezt az összetartozásunkat is kifejező fenyőfát, éljük át ennek az örömét is. Annak a karácsonyra való lelki készülődésnek az örömét is, amely az év egyetlen más időszakához nem hasonlítható. Éljük át együtt az adventre oly jellemző, a békességet hirdető égi és földi harmóniának az örömét is. Magunkban, a családunkban és itt, ahol élünk.

Az utolsó előtti adventi gyertyagyújtásunkon Molnár József görög-katolikus parókus igehirdetését hallgattuk meg, majd a Pácini Bárókert Óvoda pedagógusainak ünnepi műsora tette hangulatossá a várakozás időszakára való újabb emlékezést. Ezután következett Pácin karácsonyfájának feldíszítése. A hagyományokhoz híven a gyertyagyújtás résztvevőit ezúttal is kézműves termékek bemutatójával, meleg teával, forralt borral, pogácsával vártuk, s nem lesz ez másként december 22-én, pénteken, a negyedik gyertyagyújtáson sem. Mivel december huszonnegyedike vasárnapra esik, ezért az utolsó gyertyagyújtást pénteken, 14 órától tarjuk meg, ahová szeretettel várunk minden ünneplőt.

 

 

       
       
       
       

 

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...