Advent utolsó, szikrázóan napsütéses vasárnapján községünk felújított főterén meggyújtottuk közös adventi koszorúnk utolsó, negyedik gyertyáját.

Mintegy százan jöttünk össze az alkalomra, melyet ezúttal is Gégény Zsuzsanna polgármester nyitott meg, aki megköszönte az ünnepség szervezőinek és közreműködőinek munkáját is. A gyertyagyújtáson fellépett a pácini Idősek Klubja, valamint karácsonyi énekekkel a budapesti művészpáros, Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor.

A hagyományos adventi ünnepségeinken először került sor a Pácin Legfinomabb Bejglije verseny eredményhirdetésére, melyen a magánszemélyek és csoportok kategóriájának helyezettjei kaptak oklevelet és jutalmat. A gyertyagyújtás programjának végén a gyerekek feldíszítették községünk karácsonyfáját, mindeközben a résztvevőket forró tea, forralt bor, valamint a versenyzők és az Idősek Klubja által készített bejgli várta. Mint az eddigi ünnepségsorozaton mindig, a gyertyagyújtás közönsége ezúttal is vásárolhatott a Faluház dolgozói által készített karácsonyi dísz- és ajándéktárgyakból.

 

         
         
         
         
         

 

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...