2016. április 22-én a Prof. Czinke Ferenc Faluházban nyílt meg a sárospataki Foltos Pille Foltvarró Kör kiállítása szebbnél szebb, patchwork technikával készült ajándék-, dísz- és lakberendezési tárgyakból, dísztárgyakból.

A rendezvény Gégény Zsuzsanna polgármester beszédével indult, majd két verset hallhattunk, Majoros Árpádné Jutka néni Patricia Andersontól az Emlékek című versét, Mészáros Istvántól pedig az Egy foltvarró férj sirámait adta elő. A megnyitón értékes tombolatárgyakat lehetett nyerni, melyeket a Foltvarró Kör ajánlott fel. A Foltos Pille Foltvarró Kör tagjai tizenkét éve találkoznak hetente egyszer a sárospataki Művelődés Házában. Megalakulásuk óta nagyon sok tanfolyamon és régiós varrótalálkozón vettek részt, például Miskolcon, Mezőkövesden, Tiszaújvárosban,Kazincbarcikán, Nyíregyházán, Budapesten, Egerben Kaposváron. Így sok új technikát sajátítottak el. Az elmúlt években számos kiállításuk volt a megyében, az ország különböző városaiban és a határon túl is, többször bemutatkoztak Kassán is, a Megyei Közművelődési Intézetben.
A nagyon szép és a foltvarrással foglalkozók számára sok hasznos ötletet is adó kiállítás megtekinthető 2016. május 20-ig hétfőtől-csütörtökig 7.30-16.00 óráig, pénteken 7.30-13.00 óráig.

 

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...