Január utolsó szombatján nyílt meg a Prof.Czinke Ferenc Faluházban a pácini amatőr kézműves alkotókat bemutató sorozat legújabb kiállítása.

Ezúttal Séra Imréné gobelinjeiből született szép és hangulatos tárlat. A gobelinkészítés sajátos hímzéstechnika, melynek elsajátítása Séra Imréné szerint különösen könnyű azoknak, akik jól ismerik például a
keresztszemest. E technika a XIX. századi Franciaországban alakult ki, nevét a kárpitszövő Gobelin-testvérekről kapta. Séra Imréné mintegy harminc alkotása szerepel a kiállításon, köztük a hét évvel ezelőtt készült legelső alkotása, amely egy dalmata kutyát ábrázol. Séra Imréné, Anikó a kiállítás megnyitóján elmesélte, hogy egyik ismerőse tanította meg bánni az anyaggal, a fonallal, melynek köszönhetően sikerült leszoknia a dohányzásról is. Hozzátette, hogy számára megnyugtató, betegségtompító a gobelinkészítés, melyhez például felhasználta Szinyei Merse Pál festményeit is.
A Faluház gobelin kiállítása egy hónapig lesz nyitva: megtekinthető hétfőtől - csütörtökig 8.00- 15.00, pénteken 8.00- 12.00 óra között.

 

 

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...