Szép és sikeres hagyománnyá nemesedett Pácinban a májusi Családi Nap, melyet már harmadszor rendeztek meg a zempléni településen, és amelyet ezúttal is együtt ünnepeltek a gyermeknappal.

   Illatfelfőbe burkolózott szombaton a pácini Bárókert, ahol a Családi és Gyermeknapra került sor, és amelynek egyik szegletében bográcsok is sorjáztak. A rendezvényt ugyanis már a kezdetektől főzőverseny is kíséri, erre ezúttal tizenkét- köztük a szlovákiai Borsiból érkezett- csapat jelentkezett.   

  A gasztronómiai versengés résztvevőinek az idén paprikás krumpli műfajában kellett nagyot alkotniuk, melynek legjobbjairól a cigándi Kisgaras  Étterem  séfje, Szabó Zsolt vezette  zsűri döntött. Miközben a bográcsokban rotyogtak a kolbászos, nokedlis, egyéni fűszerezésű paprikás krumplik, a Mágocsy- kastély díszlete mögötti színpadon folyamatos műsor zajlott a pácini óvodások, általános iskolások és a helyi idősek klubja kórusának közreműködésével.

  A közönségből jelentkezhettek a A falu legerősebb embere és A falu legügyesebb asszonya elnevezésű vetélkedőre, a Vöröskereszt sátoraljaújhelyi szervezete pedig ingyenes szűrővizsgálatokat tartott. A gyerekek ugrálóvárnak, a Bárókerti vetélkedőnek örülhettek, a Cigándi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói látványos tűzoltási gyakorlat bemutatásával, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság munkatársai gyermekeknek szóló kerékpáros akadályversennyel és rendőrségi eszközök, felszerelések sokakat vonzó bemutatójával színesítették a programot.

  A pácini Családi és Gyereknapból hangulatos, igazi közösségi esemény kerekedett, de hát ez is a hagyomány része lett.

           
           
           
           
           
           
           
           
           

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...