Sokan eljöttek február 2-án a Kultúrházak éjjel-nappal országos esemény pácini rendezvényeire,amelyeket február első hétvégéjén tartottunk a pácini Faluházban.

Reggel hét órakor már elkezdődött a többek között társasjátékokat, kártyajátékokat, babzsákdobálást, pingpongot kínáló Játékmaraton, melyre egymást váltva érkeztek az óvodások, a Tanoda növendékei és az általános iskolások, de középiskolások is voltak a játszók között. Mindeközben a Könyvtár leselejtezett és a páciniak által felajánlott könyvekből javában zajlott a Könyvbörze is. Ezúttal tartottuk meg a már korábban meghirdetett Pácin Legfinomabb Farsangi Fánkja versenyre érkezett finomságok zsűrizését – az értékelést a képviselő-testület három tagja vállalta – és eredményhirdetését is. A Fánkverseny valamennyi indulója kapott emléklapot.

A győztesek:
Magánszemélyek kategóriában:
I. Berta Tamásné
II. Czető Jánosné
III. Titkó Béláné
Csapatok kategóriában:
I. Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány Pácini Iroda
II. A Bodrogközi Emberért, az Emberségért Egyesület
III. Ügyes Kezek Tehetséggondozó Műhely

 

Nagy sikerrel rendeztük meg az Idősek Klubjának ötletére a Szőttestárlatot is, amelyen a klubtagok által összegyűjtött, szebbnél szebb surcokat, komakendőket, vőfélykendőket, lepedőket, ágytakarókat állítottunk ki. A Szőttestárlatot Gégény Zsuzsanna polgármester nyitotta meg, aki a pácini asszonyok címereként, vászonékszereként jellemezte a szőtteseket, hozzátéve, hogy a szőtteskészítés igazi, megőrzésre és tiszteletre méltó tudáskincs. A kiállítás megtekinthető a Faluházban,ahol az M5 televízió stábja is forgatott az eseményekről: a riport még aznap este látható volt a csatorna Kulturális Híradójában, melynek Trimáj Renáta nyilatkozott a pácini programokról.

       
         
         
         
         
         

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...