https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/42641393_1874229599364749_1160922599182565376_o.jpg?_nc_cat=104&oh=5eecd8ab03be2547de8488e352e1767d&oe=5C1D0C53.
  A szeptember második felében tartott Európai Mobilitási héthez kapcsolódva sikeres esemény-sorozattal igyekeztünk felhívni az óvodásaink és iskolásaink figyelmét a biztonságos közlekedésre a Mágócsy kastélyban és a Bárókertben megrendezett programokon. A pácini gyerekek közül is sokan mennek kerékpáron iskolába, a községen átvezető úton nagy az autóbusz-, kamion- és személyautó forgalom, tehát ezekre figyelniük kell. Másrészt az általános iskolásaink a közeli Sárospatak és Sátoraljaújhely középiskoláiban tanulnak tovább, ahol szokniuk kell majd a városi közlekedés ritmusát, meg kell ismerniük a fokozottan biztonságos közlekedés szabályait. Éppen ezért közlekedésbiztonsági előadást szerveztünk, melyet Kresz-totóval.

 

A Bodrogköz települései közül (kivéve Cigánd városát) egyedül Pácin főutcáján festettek fel zebrát. Ennek apropóján tartottunk az általános iskolások részére a közlekedésbiztonsági vetélkedőt, különös tekintettel a kerékpározással járó tudnivalókra, veszélyekre, az ezzel kapcsolatos környezeti hatásokra és előnyökre.

 

Terepfutó-versenyt is szerveztünk a Mágocsy-kastélyt körülölelő, húszhektáros kertben, a gyönyörű, őshonos fák között. Ugyanitt az idősebb korosztály számára rövidtávú gyalogtúrára került sor. Gondoltunk azokra a mozgáskorlátozottakra is, akik elektromos székkel közlekednek, ők is ügyességi vetélkedőn vehettek részt.
 
 

 

A közlekedési vetélkedőn legjobban szereplőket jutalomként miskolci kirándulásra vittük, ahol megnézhették a Vadasparkot is. Az 230 km-es oda-vissza út során nagyon sok közlekedési helyzettel és közlekedési jelzőtáblával ismerkedhettek meg, melyekhez a velünk utazó rendőrségi szakember fűzött magyarázatokat. Csak remélni tudjuk, hogy a gyerekekek a vetélkedőkön és az utazáson szerzett ismereteket hasznosítják majd a mindennapi környezettudatos és biztonságos közlekedésben.
A mobilitási hét pácini rendezvényeit a Bárókert Óvoda előtti útszakaszon megtartott közlekedési ügyességi versenyekkel zártuk. A vállalkozó kedvűek görkorcsolyával, rollerrel oldottak meg különböző feladatokat. Majd aszfalt rajzversenyt rendeztünk a környezetbarát közlekedési eszközökről.

 

A pácini mobilhét sikeréhez hozzájárult a Bárókert Óvoda, a Pácini Általános Iskola,a Pácini Idősek Klubja, hozzájárultak a pácini mozgáskorlátozottak és mindenki, aki részt vett a programjainkon. Külön köszönet a mindenre odafigyelő segítségért, lelkes közreműködésért a Katasztrófavédelemnek, a Cigándi Tűzoltóságnak, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságnak, kiemelten Tóth Imre főtörzszászlósnak, rendőrségi tanácsosnak, a Pácini Polgárőr Egyesületet képviselő Magyar Ferencnek és nem utolsó sorban a Mágocsy kastély dolgozóinak.
 

 

 

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...