A farsangi bál estéjén a Faluház udvarán kockahálót avattunk azoknak a pároknak, akik szívesen elhelyeznének rajta egy szerelemlakatot.

A program a Kultúrházak Éjjel-Nappal elnevezésű eseménysorozat pácini rendezvénye volt, s mivel egybeesett a szerelmesek napjával, a Valentin-nappal arra gondoltunk, hogy a Bodrogközben elsőként meghirdetjük ezt a kis játékot. Hiszen ez egy játék, amelyet a világ egyre több országában kedvelnek: az elmúlt húsz évben a szerelmes párok már többmillió szerelemlakatot helyeztek el hidakon, szerelemlakat-állványokon.

 

Az összetartozást jelképező szerelemlakattal kívánunk szívbe zárható élménnyel kedveskedni mindazoknak, akik közel és távol úgy gondolják, szívesen megerősítenék kapcsolatukat azzal, hogy itt helyezik el szerelemlakatjukat. Bárki, bármikor elhelyezheti itt a szerelemlakatját!

 

 

 

 

Senki nem tudja, honnan ered ez a hagyomány. Mégis talán egy ősi kínai legenda lehet a titok nyitja: e szerint, ha egy láncszemre vagy valamilyen hasonló, végtelen tárgyra lakatolunk, a szerelmünk is örökké fog tartani. Sőt, ha a lakat kulcsát egy folyóba dobjuk, ezzel megerősíthetjük a lelakatolt szerelmet. Mivel a helyszíntől nem messze van a Karcsa-part, akik még biztosabbak szeretnének lenni a szerelmükben, a vízbe vethetik a kulcsot, de persze meg is őrizhetik. S amíg ezt a párok eldöntik, addig is köszöntjük őket közös játékunk színhelyén, a pácini szerelemlakatnál!

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...