Napsütéses, meleg idő, a főzőversenyen induló tizenhét csapat, sokszínű program, a popzene és a mulatós muzsika egy-egy népszerű sztárja, remek hangulat:

Minden adott volt ahhoz, hogy az idén is sikeres Családi Napot rendezzünk az önkormányzat és a Faluház szervezésében, amelyet hagyományosan ezúttal is összekötöttünk a Gyermeknappal. Tizenhét bográcsban rotyogott a krumpligulyás, melyhez a legfontosabb hozzávalókról az önkormányzat gondoskodott, s legalább ennyi házipálinkás üveg is előkerült a lelkes főzőcsapatoknál.

A program ezúttal is változatos műsorokkal kezdődött: a Pácini Bárókert Óvoda pedagógusainak pompásan szórakoztató színjátékával, a Pácini Általános Iskola táncosainak lendületes mozgás-show-jával, a Pácini Levendula Énekkar dalaival, valamint a Halleluja csoport fellépésével. Mindeközben készültek a változatosnál változatosabb gulyások, a versengő csapatok között sétálva a kitűnő és már pácini hangulatgazdának is bevált Szoták Ricsi tangóharmonika-zenével igyekezett még jobb hangulatot teremteni. A szépen megterített asztalon gőzölgő tizenhét tányér gulyás végső sorrendjéről dél körül döntött a Nagy György séf által vezetett zsűri.

Az eredményhirdetés után igazi sztárvendégek léptek színpadra: Soltész Rezső hatvanperces programja alatt többen táncoltak a színpad előtt, s persze a Szóljon hangosan az ének! című legnagyobb slágerét a közönség együtt énekelte az egyik legnépszerűbb táncdalénekessel. Mire a Sláger Tv sztárjának, Dankó Szilviának a műsora elkezdődött, már teltház volt a nézőtéren. Miként nagyon sokan szórakoztak a sportpályán is, ahol a Magyar-Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesülete várta a gyerekeket különböző játékokra. Ugyanitt az arcfestő és a kézműves sátor előtt is sorba álltak, ahogyan az ingyenes tüdőszűrő autóbusz egészségügyi szűréseit is több mint százan kihasználták.

Főzőverseny nyertesei:                                       Különdíjasok:

  1. Életmentő Szakácsok                           -  Karosi Csicsókák
  2. Góré Família                                          - Fantasztikus Négyes
  3. Gömböcök                                             - Keris Kakasok

 

 

         
         
         
         
         
         
         
         
         

 

         
         

Hírek

A Mágocsy Kastély és...  Mágocsy Kastély A falu legfőbb nevezetessége a középkorú...
Környezetünk Pácin a Bodrogköz gyöngyszeme. A község a magyar-szlovák...
Címerünk Pácin címerét Prof. Czinke Ferenc tervezte “gyökerei t...