Talán a Faluház munkatársai sem gondolták, hogy tavalyi ötletük megvalósításának folytatásaként új hagyomány születik Pácinban. Éppen egy éve történt ugyanis, hogy ünnepélyes körülmények között elkészítettük Pácin borát. A település lakói közül a kezdeményezést az idén ősszel is többen támogatták azzal, hogy szőlőt ajánlottak fel a készülő borhoz.
A résztvevők ezúttal is Gyenes Lajos borász segítségével és irányításával darálták le a szőlőt, amit kipréseltek, a mustot pedig szakszerűen elhelyezték a hordóban. Ebből az alkalomból az Idősek Klubjának dolgozói most is kalácsot dagasztottak, amit a kemencéjükben kisütöttek. Ezzel kínálták a falu bora elkészítése körül segédkezőket, köztük a Pácini Általános Iskola alsó tagozatosait és az óvodásokat, akik lelkesen vettek részt a munkálatokban, közülük többen először itt láthattak miniszüretet.
Újdonság, hogy az előző évi pácini bor palackjait külön az erre az alkalomra készült címkékkel láttuk el és egy-egy üveggel megajándékoztuk a 2017. évi szüret résztvevőit. A szőlőt felajánlók és a munkában részt vevők részére emléklapot adtunk át.